De workout DT is een van de meest iconische en uitdagende workouts in de geschiedenis van CrossFit. De naam "DT" verwijst naar de initialen van een Amerikaanse soldaat, genaamd Sergeant First Class Donald "Donny" Warren Thompson, die omkwam tijdens een gevechtsmissie in Irak in 2009.

De DT-workout bestaat uit 5 rondes van de volgende oefeningen:

  • 12 deadlifts (68 kg voor mannen, 45 kg voor vrouwen)
  • 9 hang power cleans (68 kg voor mannen, 45 kg voor vrouwen)
  • 6 push jerks (68 kg voor mannen, 45 kg voor vrouwen)

Deze legendarische workout is ontstaan als onderdeel van een trainingsprogramma voor Amerikaanse militairen en is later opgenomen in de CrossFit-training. De oefeningen zijn zorgvuldig geselecteerd om de atleten uit te dagen op verschillende gebieden, zoals kracht, uithoudingsvermogen en techniek.

In 2011 werd DT voor het eerst gebruikt in de CrossFit Open, een jaarlijkse competitie waar atleten van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen in een reeks workouts. De workout was een uitdaging voor alle deelnemers en vereiste een combinatie van brute kracht en technische vaardigheid om de oefeningen correct uit te voeren.

DT maakte ook zijn opwachting op de CrossFit Games in 2010 en 2011, waar de beste atleten ter wereld de strijd met elkaar aangingen. De workout was een hoogtepunt van de competitie en liet zien wat er nodig was om een top CrossFit-atleet te worden.

Later keerde DT terug naar de CrossFit Games als Heavy DT, een zwaardere versie van de originele workout.

De Heavy DT-workout bestaat uit 5 rondes van de volgende oefeningen:

  • 12 deadlifts (87 kg voor mannen, 61 kg voor vrouwen)
  • 9 hang power cleans (87 kg voor mannen, 61 kg voor vrouwen)
  • 6 push jerks (87 kg voor mannen, 61 kg voor vrouwen)

Voor atleten over de hele wereld blijft DT een uitdaging die respect afdwingt en herinnert aan de offers die de Amerikaanse soldaten zoals Donald Thompson hebben gebracht. Het is een workout die CrossFitters uitdaagt om tot het uiterste te gaan en hun fysieke en mentale grenzen te verleggen