Wat is Crossfit?

CrossFit is een fitnessprogramma dat zich richt op het combineren van verschillende disciplines, waaronder gewichtheffen, gymnastiek en cardiovasculaire oefeningen, om een gevarieerde en uitdagende training te creëren. Het programma werd in de vroege jaren 2000 ontwikkeld door Greg Glassman en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd fitnessfenomeen.

CrossFit-workouts, ook wel "WODs" genoemd (Workout of the Day), bestaan meestal uit een combinatie van functionele bewegingen die met hoge intensiteit gedurende een bepaalde tijd worden uitgevoerd. Deze bewegingen omvatten oefeningen zoals squats, push-ups, pull-ups en burpees, evenals meer complexe bewegingen zoals Olympisch gewichtheffen en gymnastische manoeuvres zoals handstanden en muscle-ups.

CrossFit staat bekend om de nadruk op gemeenschap en competitie, waarbij veel sportscholen (bekend als "boxes") regelmatig competities en evenementen organiseren. Het heeft bijgedragen aan de popularisering van functionele fitness en is een populaire trainingsmethode geworden voor atleten, militairen en fitnessliefhebbers